Ова е опис на работите кои јас во KIDNEY.DE придонес.

NCBI PubMed MEDLINE систем

Побарајте медицинска литература, преглед статии во животот науки, биохемија, биофизика, клеточна биологија, имунологија, микробиологија и вирусологија, бактерии и микоплазма, туберкулоза и тропски болести, модерни Vefahren на радиологија и радиотерапија, молекуларно снимање, структура на протеините, терапевтски антитела во онкологијата за рак и лимфом, миелом и други неоплазми, туморската биологија, ангиогенезата, формирањето на крвните садови, карциногенеза, онкогени, ДНК поправка и репликација, митохондриите и пероксизоми, Мирна и siRNA, Zytosklelett и трепки, бубрезите (нефрологија), белите дробови (пулмонален), желудникот, цревата, дебелото црево, ректумот, илеум, црниот дроб и панкреасот (Гастроентерологија), срцето (кардиологија), срцеви залистоци, Aortenklpappe, митралната валвула ендокардитис, миокарден инфаркт и белодробна емболија, крвните садови, аорта, аортна дисекција, калемење на органи, коскената срцевина, матични клетки, дијализа, ECMO и Марс орган замена, стоматологија, болка, неврологија, невропсихологија, Паркинсонова болест, Алцхајмерова болест и деменција, TDP43, парализа мозочен удар и Бел, тумори на мозокот и глиоми, астроцитоми, менингитис и енцефалитис, системот на комплементот, васкулитис, лупус, Сјогрен, Хортон, Кавасаки, АНКА, Wegener-ова грануломатоза, интерлеукин и интерферон, цитокини, регулаторните Т-клетки, Б клетки, NK клетките, NKT клетки, и многу повеќе ...

Тука ќе се бара во оригиналниот PubMed преку API интерфејс во PHP, поддржан од MySQL база на податоци и ќе добијат детални информации за тоа дали медицински производ, технички хартија, отворен пристап или хибриден пристап е читлив и достапни за вас.Покрај тоа, вашиот израз за пребарување, пребарување формулација, Вашиот внес за пребарување, вашето прашање пребарувањето на интернет пребарувачите на големите научни издавачи и литература бази на податоци како Вајли, Спрингер, Ingenta, Scirus, Информатичка здравство, висока жица, DOAJ, големите издавачи на отворен пристап заедница и многу другите ќе бидат пренасочени така што вие не само што може да се утврди инвентар MEDLINE, но целата научна литература во стручни списанија.

Ресурс е отворена преку MEDLINE пребарување и повеќе

Англиски инструкции треба тука да се - тие ќе го следат ...

Metatextbook за медицина

Еве Имам Составувач сега 86.000 бесплатни читлив преглед преглед статии од сите области на медицината и науката на животот во речиси 14.000 тематски библиографии, така што без вршење на соодветна MEDLINE пребарување на литературата, веднаш дојде до некоја тема технички статија (ревизија), веднаш може да видите и печатење во PDF формат, исто така. На библиографии се miteinender поврзани, па можете да видите слични теми и концепти, и со нетрпение веднаш.

Ресурс е отворена за пребарување на Metatextbook

Англиски инструкции тука .

Еден особено избор може да се најде под 'zzzpupil' насловот, овие се оние коментари кои се интересни за учениците на возраст од 14 и над кои се заинтересирани за медицината, биологијата и сродните области на физиката, компјутерски науки и медицинска хемија.

Во првиот дел од оваа библиографија сега се смета zzzpupil книга ( ISBN 978-1482560312 објавен) и може да се купи од Амазон.Собирање на отворен пристап списанија

Во март 2012 година, јас создаде оваа тема и азбучен компилација. Тоа го покажува отворен пристап списанија во сите полиња на знаење и инженерските науки, технологија, економијата и културата, геологија, астрономијата, итн

Покрај тоа, списанија со ембарго период (што се вика) се наведени, кои се достапни во PubMed.

Линкови одат на списанието наслови одеднаш во архивата, така што тие може да се погледне на содржината.

Ресурс е отворена за книга пребарување

Медицинските учебници

Подредени по тема и предметни области, јас се пополнети на продавница Амазон систем со убави Македонски медицински и немедицински книги. Се продава ништо, но тоа е погоден за вас да изгледа многу убаво. Можеби тоа не го најде својот пазарот во Германија.

Тоа е тукаЛиста на германски и германски медицински здруженија

Се што знам германски Sichen медицински професионални здруженија се стави заедно, така што може да се утврди кои конференции и настани се нудат.

Ресурс ќе ја отворите тукаПребарување страница за весници и списанија

Сите поголеми германски и германски весници, списанија, весници и списанија се пребарува тука. Тоа весници и хоби списанија, слободно време списанија, недвижности списанија, автомобил списанија, списанија за електроника, списанија размена се прикажани.

Исто како што во системот за пребарување MEDLINE влезе и да Директен линк ќе се отвори соодветната списанија архива.

Овој веб ресурс има свој домен, весникот gazers .Линкови за општа веб-сајтови

Веб ресурси од Германија, јас создаде листа на линкови. Ова ги вклучува вообичаените комерцијални страни на голем пошта, туристички портали, работа портали, автомобил портали, недвижности портали, главните форуми на сите аспекти на светот, особено за домашни миленици и автомобили, кои се само нашите омилени и научни ресурси, филм А rchive, фото А rchive, уметност Архива и Архитектура А rchive.

Овој веб ресурс има свој домен, супервизорите TockerКраток преглед

Мојот веб ресурс што се презентирани тука, па формулиран дека оваа страница, исто така, може да се најде во преводите. Таа звучи како смешни како и оригиналот во преводот.Olpe, Пролет 2013 Осип Groth

Originaltext

Außerdem kann Ihr Suchterm, Ihre Suchformulierung, Ihre Suchfrage, Ihre Frage Ihre Suche an die Suchmaschinen der großen wissenschaftlichen Verlage und Literaturdatenbanken wie Wiley, Springer, Ingenta, Scirus, Informa Healthcare, Highwire, DOAJ, an die großen Verlage der Open Access Gemeinde und viele andere direkt weitergeleitet werden, sodaß Sie nicht nur den Medline-Bestand, sondern die gesamte wissenschaftliche Fachliteratur in den Fachzeitschriften ermitteln können.